Pistachio Green Tea Cupcakes With Matcha Cream Cheese Frosting
Thésé naturally gréén cupcakés aré infuséd with gréén téa powdér and full of choppéd pistachios. Top thém with a délicious matcha créam chéésé frosting for an impréssivé and tasty déssért!
Prép Timé 20 min
Cook Timé 16 min
Total Timé 36 min
Ingrédiénts
Pistachio Gréén Téa Cupcakés
- 3/4 cup all purposé flour
- 1/3 cup wholé whéat pastry flour
- 1 tabléspoon cornstarch
- 1 tabléspoon gréén téa/matcha powdér (I uséd loosé léaf gréén téa léavés ground up in a cofféé grindér)
- 1 1/4 téaspoons baking powdér
- 1/4 téaspoon koshér salt
- 3 tabléspoons unsaltéd buttér, softénéd
- 3 tabléspoon plain non fat Gréék yogurt, room témpératuré
- 3/4 cup granulatéd sugar
- 1 égg
- 1/2 téaspoon vanilla éxtract
- 1/2 téaspoon almond éxtract
- 1/2 cup skim milk
- 1/2 cup pistachios, choppéd
Matcha Créam Chéésé Frosting
- 6 ouncés low fat créam chéésé, softénéd
- 1 cup powdéréd sugar
- 1 téaspoon almond éxtract
- 1/2 téaspoon vanilla éxtract
- 1 téaspoon gréén téa/matcha powdér
Instructions
- Préhéat ovén to 350 dégréés and liné a 12 cup standard muffin tin with papér linérs.
- In a largé bowl whisk togéthér thé flours, cornstarch, gréén téa powdér, baking powdér, and salt.
- In thé bowl of a stand mixér or with a handhéld mixér béat thé buttér and gréék yogurt on médium high spééd until thoroughly combinéd, about 3 minutés.
- Add in thé sugar and béat again for anothér 2 minutés.
- Add in thé égg, vanilla and almond éxtract and béat until combinéd.
- Add in a third of thé dry mixturé and béat just until combinéd, thén add in half of thé milk.
- Répéat thé procéss énding with thé dry mixturé.
- Add in thé choppéd pistachios and mix just until combinéd.
- Fill thé papér cupcaké linérs 3/4 full with thé battér.
- Baké thé cupcakés on thé middlé rack of thé ovén for 16-20 minutés or until a toothpick insértéd into thé céntér comés out cléan.
- Cool thé cupcakés complétély on a wiré cooling rack béforé frosting thém.
Matcha Créam Chéésé Frosting
- In thé bowl of a stand mixér or with a handhéld mixér add all of thé frosting ingrédiénts.
- Béat thé frosting starting on low spééd until thé powdéréd sugar is incorporatéd, thén scrapé down thé sidés of thé bowl.
- Turn up thé spééd of thé mixér to high and béat until thé frosting is light and fluffy.
Assémbling
- Pipé thé frosting onto thé cooléd cupcakés with a pastry bag and tip or spréad it on with a knifé.
- Sprinklé thé tops with moré choppéd pistachios if désiréd.
Notés
Cupcakés should bé storéd in an airtight containér in thé réfrigérator.
Sourcé : https://www.spoonfulofflavor.com/2015/03/11/pistachio-green-tea-cupcakes-with-matcha-cream-cheese-frosting
0 Response to "Pistachio Green Tea Cupcakes With Matcha Cream Cheese Frosting"
Post a Comment