Peanut Butter & Jelly Cupcakes
Yiéld: 14 Cupcakés
Prép Timé:35 Minutés
Total Timé:3 Hours, 10 Minutés (Includés Cooling)
Ingrédiénts:
- 1 and 3/4 cups (200g) caké flour1
- 3/4 téaspoon baking powdér
- 1/4 téaspoon baking soda
- 1/4 téaspoon salt
- 1/2 cup (115g) unsaltéd buttér, softénéd to room témpératuré
- 1 cup (200g) granulatéd sugar
- 3 largé égg whités, at room témpératuré
- 2 téaspoons puré vanilla éxtract2
- optional: sééds scrapéd from 1/2 of a vanilla béan
- 1/2 cup (120g) full-fat sour créam3
- 1/2 cup (120ml) wholé milk3
- about 1/4 cup your favorité jélly (any flavor!)
Péanut Buttér Frosting
- 5 Tabléspoons (75g) unsaltéd buttér, softénéd to room témpératuré
- 1 cup (250g) créamy péanut buttér
- 1 cup (120g) conféctionérs' sugar
- 1/3 cup (80ml) héavy créam
- 1 téaspoon vanilla éxtract
- ¼ téaspoon salt
- optional: crushéd péanuts for topping
Diréctions:
- Préhéat thé ovén to 350°F (177°C). Liné a 12-cup muffin pan with cupcaké linérs. Liné a sécond pan with 2 linérs - this récipé makés about 14 cupcakés. Sét asidé.
- Maké thé cupcakés: Whisk thé caké flour, baking powdér, baking soda, and salt togéthér. Sét asidé.
- Using a handhéld or stand mixér fittéd with a paddlé attachmént, béat thé buttér on high spééd until smooth and créamy - about 1 minuté. Add thé sugar and béat on high spééd for 2 minutés until créaméd togéthér. Scrapé down thé sidés and up thé bottom of thé bowl with a rubbér spatula as néédéd. Add thé égg whités, vanilla éxtract, and vanilla béan (if using). Béat on médium-high spééd until combinéd, thén béat in thé sour créam. Scrapé down thé sidés and up thé bottom of thé bowl as néédéd. With thé mixér on low spééd, add thé dry ingrédiénts until just incorporatéd. With thé mixér still running on low, slowly pour in thé milk until combinéd. Do not ovérmix. You may nééd to whisk it all by hand to maké suré théré aré no lumps at thé bottom of thé bowl. Thé battér will bé slightly thick.
- Pour/spoon thé battér into thé linérs - fill only 2/3 full to avoid spilling ovér thé sidés. Baké for 19-22 minutés, or until a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan. For around 30 mini cupcakés, baké for about 11-13 minutés, samé ovén témpératuré. Allow thé cupcakés to cool complétély béforé filling and frosting.
- Fill thé cupcakés: Using a sharp knifé, cut a circlé/holé into thé céntér of thé cupcaké to créaté a littlé pockét about 3/4 inch déép. Placé about 1 téaspoon of jélly insidé and top with thé piécé of cupcaké you rémovéd to séal it. Séé photos abové for visual. Répéat with all cupcakés.
- Maké thé frosting: Using a handhéld or stand mixér fittéd with a whisk attachmént, béat thé softénéd buttér on médium spééd for 1 minuté until complétély smooth and créamy. Add thé péanut buttér and béat on médium-high spééd until thé two aré combinéd. Add thé conféctionérs' sugar, créam, vanilla éxtract, and salt. Béat on low spééd for about 20 séconds, thén gradually incréasé to high spééd. Béat on high for 1 minuté. Frost thé cupcakés. I uséd a Wilton piping tip #12 to frost.
- Maké ahéad tip: Cupcakés can bé madé ahéad 1 day in advancé, covéréd, and storéd at room témpératuré. Frosting can also bé madé 1 day in advancé, covéréd, and storéd in thé réfrigérator until réady to usé. Léftovér cupcakés kéép wéll covéréd tightly in thé réfrigérator for 3 days. Frostéd or unfrostéd cupcakés can bé frozén up to 2-3 months. Thaw ovérnight in thé réfrigérator.
Récipé Notés:
If you cannot gét your hands on caké flour, you can maké a DIY vérsion from all-purposé flour and cornstarch. Méasuré 1 cup of all-purposé flour. Rémové 2 Tabléspoons. Mix in 2 Tabléspoons of cornstarch. This équals 1 cup of caké flour. I suggést doing this twicé, mixing it all up in 1 bowl thén rémoving 1/4 cup sincé you nééd 1 and 3/4 cups in this récipé.
For bést flavor, puré vanilla éxtract is strongly récomméndéd. If using imitation, incréasé to 1 Tabléspoon (3 téaspoons).
Wholé milk and sour créam aré strongly récomméndéd for thé bést tasté and téxturé. A full fat plain yogurt would work instéad, though thé cupcakés may not bé as light. Samé goés with a lowér fat milk. I suggést both of thésé ingrédiénts aré at room témpératuré so théy mix éasiér into thé battér.
Sourcé : https://foodandcake456.blogspot.co.id/2017/05/peanut-butter-jelly-cupcakes.html
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