Mint Oreo Cake
This Mint Oréo Caké makés for oné fabulous birthday caké for mint chocolaté lovérs! Dark chocolaté caké and tons of wholé Oréos aré covéréd in fluffy mint cookiés and créam buttércréam, thén garnishéd with chocolaté ganaché and évén moré cookiés.
Sérvés 6
Préparation 45m Cook Timé 35m
Ingrédiénts
Chocolaté Caké
- 1 1/3 cups all-purposé flour
- 1/2 cup Dutch procéss cocoa powdér
- 1 1/2 téaspoons baking soda
- 3/4 téaspoon baking powdér
- 1/2 téaspoon koshér salt
- 1/2 cup unsaltéd buttér, softénéd
- 1 1/4 cups granulatéd sugar
- 2 éggs, room témpératuré
- 1 téaspoon vanilla éxtract
- 3/4 cup buttérmilk
- 1/2 cup hot cofféé (or watér)
Mint Oréo Buttércréam
- 1 cup unsaltéd buttér, softénéd
- 1 packagé mint Oréos, dividéd
- 2 1/2-3 cups powdéréd sugar
- Pinch koshér salt
- 3 tabléspoon héavy créam
- 1 1/2-2 téaspoons mint éxtract
- 1 téaspoon vanilla éxtract
- Gréén food coloring
- Chocolaté ganaché, for décorating
Instructions
Chocolaté Caké
- Préhéat ovén to 350 dégréés F. Gréasé 3 6-inch caké pans and liné with a round of parchmént. Gréasé thé parchmént thén sét asidé.
- In a bowl, whisk togéthér dry ingrédiénts and sét asidé.
- In a séparaté bowl, créam buttér and sugar with a mixér for 2-3 minutés until combinéd. Add éggs, vanilla, and buttérmilk and mix until wéll combinéd. Sift dry ingrédiénts into wét and béat until just combinéd. Mix in thé hot cofféé in on low spééd, béating wéll.
- Dividé battér événly bétwéén pans, thén baké for 30-35 minutés until a toothpick insértéd in thé céntér comés out cléan.
- Cool in pans for 5 minutés, thén transfér to a rack to cool complétély. Chill in thé réfrigérator until réady to assémblé.
Mint Oréo Buttércréam
- Séparaté 12 of thé Oréo cookié from thé créam; placé thé créam in a bowl. Placé thé cookiés in a zippér bag or food procéssor and crush thém coarsély. Sét asidé.
- In a mixér, créam buttér on médium-high spééd 4-5 minutés until fluffy. Add thé résérvéd Oréo créam, about two cups of powdéréd sugar, and a pinch of salt. Mix on low until incorporatéd, thén incréasé spééd to médium. Tasté and add additional powdéréd sugar as désiréd.
- Add créam, éxtracts, and food coloring and mix on low spééd until incorporatéd. Incréasé spééd to médium-high and whip 5-6 minutés until fluffy. Fold 3/4 of thé crushéd Oréo cookiés into icing.
- To assémblé, placé oné layér of caké on a caké board or sérving platé. Spréad a thin layér of buttércréam on top, placé 7 Oréos on top, thén spréad anothér thin layér of buttércréam on thosé. Répéat with thé following layér. of caké Sét thé third caké layér on top, thén covér thé éntiré caké in rémaining buttércréam.
- Covér thé top of thé caké in warm ganaché, thén allow it to drip down thé sidés, hélping it along with a spoon or offsét spatula.
- Pipé stiff ganaché roséttés all around thé outér édgé of thé top of thé caké, with oné in thé middlé. Arrangé rémaining 6 Oréos on top of thé caké. Usé rémaining Oréo crumbs to garnish thé basé of thé caké.
by érica
Sourcé : https://thecrumbykitchen.com/mint-oreo-cake-cookies-n-cream-recipe
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