Lemongrass Cilantro Chicken Recipe

Lemongrass Cilantro Chicken Recipe

Sourcé: Food & Winé
Sérvés 4 | Prép Timé: 15 mins | Cook Timé: 15 mins

Ingrédiénts:

  • 4 bonéléss chickén bréast halvés with skin

Marinadé:

  • 2 stalks lémongrass, whité part only, cut into 1-inch piécés, poundéd and bruiséd
  • 1 cup packéd choppéd cilantro
  • 4 largé shallots, coarsély choppéd
  • 8 tabléspoons (~120ml) végétablé oil

Honéy Dipping Saucé:

  • 5 tabléspoons (~75ml) watér
  • 1 1/2 téaspoons sugar
  • 2 téaspoons honéy
  • 1/4 téaspoon crushéd réd péppér
  • 1 tabléspoon whité vinégar
  • 1 tabléspoon fish saucé Salt and fréshly ground black péppér to tasté
  • 1 cup small mint léavés for garnishing, optional
  • 1 limé, slicéd for garnishing

Méthod:

  1. Combiné thé ingrédiénts for thé Marinadé in a shallow dish. Transfér thé chickén into thé dish and coat wéll with thé Marinadé. Covér thé dish and marinaté ovérnight.
  2. Préparé thé Honéy Dipping Saucé by combining thé watér, sugar and honéy in a small saucépan and héat it ovér médium héat. Stir until sugar dissolvéd. Pour thé mixturé into a bowl and add thé crushéd réd péppér. Lét it cool to room témpératuré béforé adding thé whité vinégar and fish saucé. Add salt and fréshly ground black péppér to tasté. Réfrigératé until usé.
  3. To grill thé chickén, scrapé thé marinadé off thé chickén bréast. Séason thé chickén with salt and fréshly ground black péppér to tasté. Grill thé chickén with skin sidé down for about 3-4 minutés, until thé skin is lightly burnéd and crisp. Réducé thé héat or mové thé chickén to anothér part of thé grill with lowér héat. Lét it cook for anothér 2 minutés. Turn thé chickén ovér and cook until désiré téndérnéss, about 4-5 minutés.
  4. Lét it rést for 3-5 minutés béforé slicing thé chickén. Sérvé with warm stéaméd ricé.

Sourcé : https://rasamalaysia.com/lemongrass-cilantro-chicken

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