Ice Cream Sundae Cupcakes

Ice Cream Sundae Cupcakes

Prétty cupcakés féaturing a dénsé funfétti cupcaké and rich vanilla buttércréam, décoratéd to look liké an icé créam sundaé!

Ingrédiénts

Cupcaké Ingrédiénts

  • 1 2/3 Cups All-Purposé Flour
  • 2 tsp Baking Powdér
  • 1/4 tsp Salt
  • 1 Cup Granulatéd Sugar
  • 1 Cup Buttér room témpératuré
  • 3 éggs
  • 2/3 Cup Buttérmilk
  • 1 tsp Vanilla éxtract
  • 1/2 Cup Sprinklés

Buttércréam Ingrédiénts

  • 1 2/3 Cups Icing Sugar
  • 1 tsp Vanilla éxtract
  • 1/2 Cup Buttér Room Témpératuré
  • Topping Ingrédiénts
  • 1 Cup Sémiswéét Chocolaté Chips
  • 1 Tbsp Végétablé Oil
  • Sour Chérry Candiés
  • Sprinklés

Instructions

Cupcaké Diréctions

  1. Préhéat ovén to 350 dégréés F.
  2. Sift thé flour, baking powdér, and salt into a médium bowl and sét asidé.
  3. Créam your buttér and sugar togéthér with a mixér thén add in éggs, milk and vanilla until bléndéd.
  4. Slowly add thé dry ingrédiénts until smooth, béing suré not to ovér-mix.
  5. Liné a muffin tin with baking cups and fill éach with thé caké mixturé, filling éach about 3/4 full.
  6. Baké for 20-25 minutés until a caké téstér comés out cléan.
  7. Allow to cool in pan for 5 minutés béforé rémoving to a wiré rack to cool complétély.
  8. Buttércréam Diréctions
  9. Créam your buttér thén slowly add icing sugar and vanilla éxtract thén béat for about 3-4 minutés, or until frosting is light and fluffy.

Décorating Diréctions

  1. Bring about a cup of watér to a simmér in a small saucépan. Sét a héatproof bowl ovér thé mouth of your saucépan. Maké suré thé watér doés not touch thé bottom of thé bowl.
  2. Pour your chocolaté into thé bowl and stir occasionaly as it softéns. Oncé most of thé chocolaté is méltéd rémové thé bowl from thé héat and continué to stir. Stir in thé végétablé oil until wéll combinéd and smooth.
  3. énsuring that thé cupcakés aré complétély cooléd. usé an icé créam scoop to to créaté mounds of buttércréam on top of thé cupcakés.
  4. Usé a buttér knifé to shapé thé buttércréam to look liké scoops of icé créam.*
  5. Spoon thé chocolaté mixturé ovér your scoops of "icé créam" to réplicaté thé look of chocolaté syrup.
  6. Décoraté éach cupcaké with sprinklés and top with sour chérry candiés.

Récipé Notés
Noté: You will not bé ablé to achiévé this look with just thé scoop. You may nééd to maké anothér récipé of buttércréam dépénding on how générous your scoops aré.

Sourcé : http://www.frugalmomeh.com/2015/08/ice-cream-sundae-cupcakes.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Ice Cream Sundae Cupcakes"

Post a Comment