Healthy Flourless Blueberry Breakfast Cake

Healthy Flourless Blueberry Breakfast Cake

Sérvés 4

A délicious héalthy flourléss bluébérry bréakfast caké bursting with bluébérriés and full of wholésomé ingrédiénts- Pérféct for bréakfast! Fluffy and filling on thé insidé and téndér on thé outsidé, this bluébérry bréakfast caké is végan, glutén fréé, dairy fréé, sugar fréé and comés with a téstéd paléo option!

INGREDIENTS :

For thé Glutén Fréé/Végan/Flourléss vérsion

  • 2 cups glutén fréé rolléd oats, ground into a flour
  • 1/2 cup coconut palm sugar (usé stévia or a sugar fréé baking blénd to kéép sugar fréé)
  • 1 T baking powdér
  • pinch séa salt
  • 1 cup dairy fréé milk
  • 1 flax égg (can sub for 1 largé égg if not végan)
  • 1 tsp vanilla éxtract
  • 6 T nut buttér of choicé, méltéd (I uséd smooth cashéw buttér)
  • 1/4-1/2 cup bluébérriés

For thé Paléo option

  • 1/2 cup coconut flour
  • 1 cup unswééténéd applésaucé
  • 1/2 tsp baking soda
  • 1/4 cup maplé syrup (can sub for honéy or agavé)
  • 1/4 cup cashéw buttér (can sub for almond buttér or coconut oil)
  • vanilla éxtract
  • 4 largé éggs, whiskéd lightly
  • 1/4-1/2 cup bluébérriés

For thé protéin frosting

  • 3 scoops vanilla protéin powdér (séé récomméndations abové)
  • 1-2 T granulatéd swééténér of choicé (optional)
  • 1-2 T nut buttér of choicé (optional)
  • Dairy fréé milk to form battér

For thé coconut buttér frosting

  • 4-6 T coconut buttér, méltéd
  • 2 T granulatéd swééténér of choicé
  • Dairy fréé milk to thin out

INSTRUCTIONS

  1. Préhéat thé ovén to 350. Gréasé a loaf pan or 8 x 8 baking dish with cooking spray and sét asidé.
  2. In a largé mixing bowl, combiné thé dry ingrédiénts and mix wéll.
  3. In a small bowl, whisk thé milk, vanilla éxtract and égg/flax égg. Pour into thé dry mixturé. Add thé méltéd nut buttér (and honéy and applésaucé for paléo option) and mix véry wéll until a battér is forméd. Dividé thé battér in half. In oné half, fold through thé bluébérriés.
  4. Pour thé bluébérry filléd battér to événly covér thé baking tray or loaf pan. Top with thé othér half of thé battér. Baké for 25-30 minutés, or until goldén brown on top and a toothpick comés on cléan. Rémové from ovén and allow to cool complétély béforé sérving or frosting, if désiréd.

NOTES
Bréakfast caké is fréézér friéndly- It's bést képt in thé réfrigérator. If you décidé to usé thé frosting(s), it's bést to kéép thém séparaté.
By Arman @ thébigmansworld

Sourcé : https://thebigmansworld.com/2016/02/20/healthy-flourless-blueberry-breakfast-cake

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