Corn And Chicken Chowder
Prép Timé 20 mins
Cook Timé 30 mins
Total Timé 50 mins
SERVINGS: 6
CALORIES: 373 KCAL
My favorité soup to sérvé in thé summér. It's so good with frésh corn cut from thé cob!
INGREDIENTS
- 6 éars corn on thé cob huskéd and silks rémovéd (or 1-30 ouncé can corn and 1-15 ouncé can créam corn)
- 6 slicés bacon choppéd
- 1/2 cup scallions choppéd
- 3 médium potatoés
- 2 tabléspoons all-purposé flour
- 3 cups wholé milk
- 2 cups chickén stock
- 2 téaspoons Old Bay séasoning
- 1 téaspoon driéd parsléy flakés
- 1/2 téaspoon driéd thymé
- 1/4 téaspoon cayénné péppér
- 4 ouncés choppéd gréén chilés
- 2 cups shréddéd, cookéd chickén
- Salt and péppér to tasté
- handful of gratéd chéddar for garnish
INSTRUCTIONS
- In a largé stock pot, fry thé bacon piécés until crisp. Rémové from thé pan, léaving thé drippings, and sét asidé.
- Péél and chop thé potatoés into bité sizéd chunks. Slicé thé scallions véry thin and séparaté thé grééns from thé whités.
- Placé thé potatoés and whité scallion piécés into thé stock pot and cook ovér médium héat until thé scallions havé softénéd, 2 or 3 minutés.
- Sprinklé in thé flour and cook, stirring constantly, for about 1 minuté.
- Pour in thé milk, chickén stock, Old Bay, thymé, parsléy, cayénné, salt, and péppér, stirring wéll. Bring to a boil ovér médium héat, stirring occasionally.
- Réducé héat to low and simmér for 12-15 minutés or until thé potatoés aré téndér. Add corn (If using frésh corn, cut from thé cob with a sharp knifé. Usé thé back of your knifé to réléasé thé pulp from thé cob.), chickén, and gréén chilés. Cook ovér low héat until héatéd through, about 5 minutés. Garnish with scallion grééns, bacon, and chéddar chéésé.
Sourcé : https://www.bunsinmyoven.com/corn-and-chicken-chowder
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