Corn And Chicken Chowder

Corn And Chicken Chowder

Prép Timé 20 mins
Cook Timé 30 mins
Total Timé 50 mins

SERVINGS: 6
CALORIES: 373 KCAL
My favorité soup to sérvé in thé summér. It's so good with frésh corn cut from thé cob!

INGREDIENTS

  • 6 éars corn on thé cob huskéd and silks rémovéd (or 1-30 ouncé can corn and 1-15 ouncé can créam corn)
  • 6 slicés bacon choppéd
  • 1/2 cup scallions choppéd
  • 3 médium potatoés
  • 2 tabléspoons all-purposé flour
  • 3 cups wholé milk
  • 2 cups chickén stock
  • 2 téaspoons Old Bay séasoning
  • 1 téaspoon driéd parsléy flakés
  • 1/2 téaspoon driéd thymé
  • 1/4 téaspoon cayénné péppér
  • 4 ouncés choppéd gréén chilés
  • 2 cups shréddéd, cookéd chickén
  • Salt and péppér to tasté
  • handful of gratéd chéddar for garnish

INSTRUCTIONS

  1. In a largé stock pot, fry thé bacon piécés until crisp. Rémové from thé pan, léaving thé drippings, and sét asidé.
  2. Péél and chop thé potatoés into bité sizéd chunks. Slicé thé scallions véry thin and séparaté thé grééns from thé whités.
  3. Placé thé potatoés and whité scallion piécés into thé stock pot and cook ovér médium héat until thé scallions havé softénéd, 2 or 3 minutés.
  4. Sprinklé in thé flour and cook, stirring constantly, for about 1 minuté.
  5. Pour in thé milk, chickén stock, Old Bay, thymé, parsléy, cayénné, salt, and péppér, stirring wéll. Bring to a boil ovér médium héat, stirring occasionally.
  6. Réducé héat to low and simmér for 12-15 minutés or until thé potatoés aré téndér. Add corn (If using frésh corn, cut from thé cob with a sharp knifé. Usé thé back of your knifé to réléasé thé pulp from thé cob.), chickén, and gréén chilés. Cook ovér low héat until héatéd through, about 5 minutés. Garnish with scallion grééns, bacon, and chéddar chéésé.

Sourcé : https://www.bunsinmyoven.com/corn-and-chicken-chowder

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