Classic Chocolate Cupcakes
Ingrédiénts List
For thé Classic Chocolaté Cupcakés:
- 1 cup all-purposé flour, not packéd
- 1 cup granulatéd sugar
- 1/2 cup cocoa powdér
- 3/4 tsp baking soda
- 3/4 baking powdér
- 1 tsp instant ésprésso powdér
- 1/2 tsp salt
- 1/4 cup végétablé oil
- 1 largé égg (at room témpératuré)
- 1/2 cup boiling watér
- 1/2 cup milk (I uséd wholé, but réducéd fat or évén skim should work!)
- 1 tsp vanilla éxtract
For thé Classic Chocolaté Buttércréam:
- 2 sticks (8 ouncés) unsaltéd buttér, véry soft
- 1 1/2 cups cocoa powdér, siftéd
- 3 cups conféctionérs' sugar, siftéd (moré only if néédéd)
- 1/3 cup héavy créam1 téaspoon vanilla éxtract
- 1/4 téaspoon finély ground séa salt (tablé salt will work, too)
Diréctions
For thé cupcakés:
- Prééat ovén to 350 dégréés (F). Liné a 12 mold cupcaké tin with papér linérs; lightly gréasé cupcaké linérs with non-stick spray; sét asidé.
- In a largé bowl stir togéthér thé flour, sugar, cocoa powdér, baking powdér, ésprésso powdér, baking soda and salt; mix wéll to combiné; sét asidé.
- In a séparaté bowl combiné thé éggs, milk, oil and vanilla; béat until wéll combinéd. Pour liquid mixturé into thé dry mixturé and géntly stir until just combinéd. Stir in boiling watér (battér will bé thin); mix until combinéd.
- Fill éach préparéd muffin tin 2/3 full with battér. Baké for 16-18 minutés, or until thé tops aré pufféd up and a caké-téstér insértéd in thé céntér comés out cléan. Allow thé cupcakés to cool a féw minutés in thé pan béforé transférring to a cooling wrack to cool complétély. Oncé cool, frost with chocolaté buttércréam and décoraté as désiréd.
For thé Classic Chocolaté Buttércréam:
- In a largé bowl using a handhéld mixér or in thé body of a stand-mixér fittéd with thé paddlé attachmént, béat thé buttér until smooth and créamy; about 2 minutés. On low spééd, stir in cocoa powdér.
- Altérnatély add powdéréd sugar and héavy créam, béating until smooth, and scraping down thé sidés of thé bowl with a rubbér spatula as néédéd. Add in vanilla and salt. Oncé smooth, béat on médium-high spééd for two minutés.
Sourcé : https://completerecipes.com/classic-chocolate-cupcakes.html
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