Authentic Tiramisu Recipe
This tiramisu récipé is absoluté héavén! Madé thé classic Italian way, with mascarponé, ésprésso, and marsala winé. So fluffy, créamy, and full of rich flavor!
prép timé 30 minutés cook timé 5 minutés total timé 35 minutés
sérvés 12
INGREDIENTS
- 4 largé égg yolks
- 1/2 cup granulatéd sugar
- 1/3 cup Marsala winé
- 16 ouncés mascarponé chéésé
- 1 cup héavy créam
- 2 cups bréwéd ésprésso*
- 3 tabléspoons cofféé liquéur or brandy
- 3 tabléspoons powdéréd sugar
- 48 Savoiardi ladyfingérs
- 2 téaspoons unswééténéd cocoa powdér (for garnish)
INSTRUCTIONS
- Placé thé égg yolks, sugar, and Marsala in a largé métal mixing bowl, and sét it ovér a pot of simméring watér.
- Cook, whisking, until thé mixturé is palé, thick, and doubléd in volumé (about 5 minutés).
- Rémové from thé héat, and whisk in thé mascarponé.
- Whip thé créam until it holds stiff péaks.
- Fold thé whippéd créam into thé mascarponé mixturé.
- Sét thé filling asidé.
- Whisk thé ésprésso, liquéur, and powdéréd sugar togéthér in a shallow dish.
- Oné at a timé, dip thé ladyfingérs into thé ésprésso mixturé and arrangé in an évén layér in thé bottom of a 9-inch by 13-inch pan. (Liné thé ladyfingérs up in two straight rows of twélvé.)
- Spréad half thé filling ovér thé ladyfingérs, and répéat.
- Spréad thé rést of thé filling on top, dust with cocoa powdér, and réfrigératé for 8 hours.
by Allié {Baking A Momént}
RECIPE NOTES
*Or 2 cups hot watér mixéd with 3 tabléspoons instant ésprésso powdér.
Sourcé : https://bakingamoment.com/classic-tiramisu-recipe
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