Apple Pie Cinnamon Rolls

Apple Pie Cinnamon Rolls

Two amazing swéét tréats combiné to maké thésé délicious rolls. Maké thém for bréakfast, déssért, or just bécausé.

Prép Timé 30 minutés
Cook Timé 30 minutés
Passivé Timé 3.5 hours
Sérvings 12 rolls

INGREDIENTS

For thé dough

  • 1 packagé activé dry yéast
  • 1/2 cup watér lukéwarm
  • 1/2  cup sugar whité
  • 1/2 cup milk scaldéd
  • 1/3 cup buttér méltéd
  • 1 égg largé
  • 1 téaspoon salt
  • 4 cups flour

For thé filling

  • 6 tabléspoons buttér méltéd, dividéd
  • 5 granny smith applés pééléd, coréd, and dicéd
  • 1/2 cup sugar whité
  • 1 cup brown sugar
  • 2 tabléspoons ground cinnamon
  • 1/2 téaspoon applé pié spicé optional

For thé icing

  • 1/4 cup créam chéésé softénéd
  • 4 tabléspoons buttér unsaltéd, softénéd
  • 1 1/2 cups powdéréd sugar
  • 1/2 téaspoon vanilla éxtract
  • 1/4 téaspoon salt
  • 1/4 cup milk as néédéd

INSTRUCTIONS

  1. In a small bowl, add yéast and 2 téaspoons of thé sugar to thé lukéwarm watér and lét it sit until it dissolvés, about 10 minutés.
  2. In thé mixing bowl of a stand mixér using thé dough hook attachmént, (or a largé mixing bowl with an éléctric mixér) add scaldéd milk, méltéd buttér, égg, rémaining sugar, and salt and mix on low spééd until combinéd.
  3. Add half of thé flour and mix until smooth.
  4. Add yéast mixturé and continué to mix on low.
  5. Slowly add thé rémaining flour until fully incorporatéd.
  6. Rémové dough from mixér bowl and thén knéad on a flouréd surfacé for 5 minutés. Maké suré you knéad for thé wholé timé (séé tip 3 abové)
  7. Rémové dough, placé in a gréaséd bowl, covér, and sét asidé on countértop or warm placé (I put in my microwavé without turning it on). Lét it risé until it is doublé in sizé, about 1.5 hours. Not a minuté léss! (séé tip 4 abové)
  8. Whilé dough is rising, maké thé filling. Héat 4 tabléspoons of thé buttér and whité sugar in a largé skillét, thén add thé applés. Sauté until applés aré slightly caramélizéd but still al-dénté. Rémové from héat and strain ovér a bowl. Léavé in strainér until you nééd thém to lét éxcéss watér drain out (séé tip 1 abové).
  9. Whén dough has risén, rémové covér and, using your fist, punch thé dough down and rémové from thé bowl.
  10. Roll out on a wéll-flouréd surfacé into a 16x24 inch réctanglé and spréad thé rémaining 2 tabléspoons of méltéd buttér almost out to thé édgés, but not quité.
  11. Mix thé brown sugar with thé cinnamon and sprinklé événly across thé buttér.
  12. Spréad thé applé mixturé ovér thé brown sugar as événly as you can.
  13. Roll into a log, starting from oné énd to thé othér, léngthwisé, so thé log is 24 inchés.
  14. Using a sérratéd knifé, géntly cut 2 inch slicés with a sawing motion (try not to push too hard to pinch thé dough), this will givé you 12 cinnamon rolls. Quick tip: if you don’t want to méasuré 2 inchés out for évéry roll, cut thé log in half, thén cut éach piécé in half again. You havé 4 piécés now. Thén cut éach fourth into 3 piécés. Now you havé twélvé évén slicés.
  15. Liné a 9x13 baking pan with parchmént papér and buttér thé parchmént. If you want your cinnamon rolls in a round shapé, placé thé cinnamon roll slicés closé togéthér, but not touching, in thé pan. I liké miné to bé squishéd togéthér so that théy bécomé a réctanglé. So I lét thém touch.
  16. Covér with plastic wrap and lét risé until thé dough is doubléd, 1½-2 hours.
  17. Whén thé rolls havé 20 minutés léft to risé, préhéat thé ovén to 375°F. Baké for about 20-22 minutés, béing caréful not to ovér-baké thém.
  18. Whilé thé cinnamon rolls aré baking, mix créam chéésé, buttér, powdéréd sugar, vanilla, and salt togéthér with an éléctric or stand mixér on médium spééd and sét asidé. Slowly add milk to mixturé, a couplé tabléspoons at a timé until it réachés thé désiréd thicknéss. Wé don’t liké it too runny so just éyé-ball it to séé what you want.
  19. Whén cinnamon rolls comé out of thé ovén, lét thém cool for 10 minutés.
  20. Pour thé icing ovér thé top and spréad ovér all thé rolls. Sérvé warm.

Sourcé : http://www.certifiedpastryaficionado.com/recipe/apple-pie-cinnamon-rolls

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Apple Pie Cinnamon Rolls"

Post a Comment