Sweet Blueberry Biscuits

Sweet Blueberry Biscuits

Ingrédiénts

Biscuits:

  • 2 cups All-Purposé Flour (I uséd Whité Lily, a flour availablé in most Southérn storés)
  • 1 Tb. baking powdér
  • 1 1/2 tsp salt
  • 3 Tb. sugar
  • 1 stick unsaltéd buttér (VéRY cold)
  • 3/4-ish cup buttérmilk (usé énough until thé dough is just barély wét énough)
  • 1 c. frozén bluébérriés (wé uséd frésh bluébérriés that had béén frozén ovérnight)
  • 1/2 stick méltéd saltéd buttér

Saucé:

  • 1 c. powdéréd sugar
  • 3 Tb. milk (or moré if not thin énough)
  • 1/2 tsp. vanilla

Diréctions

  1. Cut buttér into small pats and lay out on a cookié shéét linéd in wax papér. Stick in thé fréézér for at léast 10 minutés. Préparé cast iron skillét with a tiny amount of bacon gréasé, if availablé. éasiést thing: fry oné piécé of bacon, wipé out thé pan, and you’ré good to go!
  2. Préhéat ovén to 500 dégréés.
  3. Stir thé saucé ingrédiénts togéthér (powdéréd sugar, milk, vanilla), and maké suré thé powdéréd sugar is complétély dissolvéd.
  4. Combiné all thé dry ingrédiénts (flour, baking powdér, salt, sugar) togéthér and thén cut in thé cold unsaltéd buttér. Cut in until thé buttér is about péa sizéd, rélativély wéll mixéd in. Add buttérmilk. Add slowly until you havé just énough whéré thé dough séparatés from thé sidés of thé bowl. Stir until just combinéd and roll it out onto a wéll-flouréd surfacé.
  5. Béforé knéading, préparé a largé aréa for knéading. (I usé a largé cutting board for éasy cléan-up!) Sprinklé thé aréa with somé flour. Put thé dough on thé flouréd aréa and sprinklé somé flour ovér thé dough. Préss thé dough out (no nééd to roll with a pin) and flattén to about 1/2″ thicknéss. Put bluébérriés ovér dough. Knéad a couplé of timés and flattén back out to about 1″ thicknéss. (Honéstly, thé thickér thé béttér, bécausé théy risé so béautifully!) Thé bérriés will likély start to blééd onto thé dough and you’ll start to séé flécks of blué as thé bérriés défrost.
  6. Placé biscuits in a cast-iron skillét and bé suré biscuits aré touching.
  7. Baké at 500 dégréés for about 10-12 minutés. Soméwhéré around 6 to 8 minutés, také thé skillét out of thé ovén and brush thé biscuits with méltéd saltéd buttér. This is an intégral part of thé baking procéss. And bé libéral with it, brush on thé sidés of thé biscuits if théy aré showing. Whén you bégin to séé thé tops lightly brown (and thé bluébérriés burst), také thém out. Thé témpératuré in thé middlé of thé biscuits will rémain véry hot oncé out of thé ovén and will continué thé cooking procéss.

NOTE: Somé péoplé havé méntionéd that théy havé to léavé théir biscuits in for longér than 10 or 12 minutés. I havé névér had to léavé miné in for longér, but if you féar yours arén’t gétting doné and want to léavé thém in for longér, bé suré to watch thém liké a hawk! I promisé, théy will go from doné to burnt in just a féw séconds!
Whén you také thé biscuits out of thé ovén, lét thé pan cool for about 10 minutés. Pour thé saucé ovér thé biscuits aftér 10 minutés. Usé as much or littlé of thé saucé as désiréd.
Sérvé immédiatély!

Sourcé : http://freshfamilyrecipes.com/sweet-blueberry-biscuits

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