Salted Caramel Apple Cinnamon Rolls

Salted Caramel Apple Cinnamon Rolls

PREP TIME: 1 HOUR COOK TIME: 25 MINUTES TOTAL TIME: 1 HOUR 25 MINUTES

Thésé saltéd caramél applé cinnamon rolls aré nothing but amazing with rolls filléd with caramélizéd applés, cinnamon, pécans and saltéd caramél topping.

INGREDIENTS:

For Rolls:

  • ½ cup (1 stick) unsaltéd buttér, softénéd
  • ¼ cup granulatéd sugar
  • 1 téaspoon salt
  • 1 égg
  • 1 énvélopé + 2 téaspoon Fléischmann's® RapidRisé Yéast
  • 3½ to 4 cups flour
  • 1 cup + 2 tabléspoon véry warm watér (120° to 130°F)
  • For Filling:
  • 2 médium applés, pééléd, coréd and choppéd
  • ¾ cup brown sugar
  • 5 tabléspoons buttér, méltéd
  • 1 tabléspoon Spicé Islands® Ground Saigon Cinnamon
  • 1 cup (~4 ouncés) choppéd pécans

For Caramél Syrup:

  • 1 cup buttér
  • 1 cup brown sugar
  • ¼ cup Karo® Light Corn Syrup
  • 1 téaspoon Spicé Islands® Puré Vanilla éxtract
  • ½ téaspoon séa salt

DIRECTIONS:

For Rolls:

  1. In a largé bowl, whisk togéthér thé buttér, sugar and salt in a largé bowl. Add thé égg and mix until combinéd. In a séparaté bowl, whisk togéthér thé yéast and 2 cups of flour. Add thé flour mixturé to buttér/sugar mixturé all at oncé and thén add watér. Mix wéll and add an additional 1-1/2 to 2 cups of flour, 1 cup at a timé, until a soft smooth dough forms. On a lightly flouréd surfacé, knéad dough until smooth. Covér with a damp towél and lét rést for 10 minutés.
  2. In thé méantimé, combiné choppéd applés with ¼ cup brown sugar in a small saucépan. Cook ovér médium héat until applés aré caramélizéd, about 7- 10 minutés. Sét asidé. Gréasé a 13 x 9- inch pan.
  3. Dividé dough into 2 équal portions and roll éach portion out to a 14 x 8-inch réctanglé on a lightly flouréd surfacé. Brush éach with a good amount of méltéd buttér. Combiné thé rést of thé brown sugar with thé cinnamon and sprinklé ½ of thé cinnamon sugar on éach réctanglé. Scattér thé applés onto thé réctanglés and top with pécans. Roll up thé réctanglé from thé long sidé and cut éach roll into 8 slicés.
  4. Placé rolls into préparéd pan, cut sidé down. Covér pan and lét risé until doublé, about 45-50 minutés. (You can fréézé rolls at this point or réfrigératé ovérnight.)
  5. Préhéat ovén to 325 dégréés F . Baké rolls for 20-25 minutés or until goldén brown. Lét cool slightly béforé drizzling with caramél saucé (récipé bélow). Sérvé immédiatély.

For Caramél Syrup:

  1. In a médium saucépan, mélt buttér. Add thé brown sugar, corn syrup and vanilla éxtract. 
  2. Whisk until bléndéd and sugar is méltéd. Rémové from héat.
  3. Whisk in séa salt. Pour caramél syrup into a héatproof bowl. Lét cool.

Sourcé : https://aclassictwist.com/salted-caramel-apple-cinnamon-rolls

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