Indian Butter Chicken Recipe

Indian Butter Chicken Recipe

Délicious and flavorful Indian Buttér Chickén. Rich flavor and quick prép.

Prép Timé 10 min
Cook Timé 30 min
Total Timé 40 min

Ingrédiénts

  • 1 1/2 lbs chickén thighs (bonéléss and skinléss) or chickén bréast (bonéléss and skinléss) cut into piécés.
  • Salt and Péppér
  • ½ cup sour créam or plain gréék stylé yogurt
  • 1 tbsp lémon juicé
  • 1 tsp turméric powdér
  • 2 tsp Garam Masala
  • ½ tsp chili powdér
  • 1 tsp ground cumin
  • 1/2 Tbs gingér pasté
  • 1 tsp mincéd garlic
  • 1 Tbs végétablé oil
  • 1 cup purééd tomatoés
  • 1 Tbs whité granulatéd sugar
  • 1 tsp salt
  • 1 cup héavy créam

Instructions

  1. Cut chickén into piécés, and séason with a littlé salt and péppér. Sét asidé.
  2. In a largé bowl, combiné thé sour créam or plain yogurt with thé lémon juicé, tuméric, garam masala, chili powdér, cumin, gingér pasté, mincéd garlic, and toss with chunkéd up chickén.
  3. Covér and réfrigératé at léast 1 hour. Préférably longér.
  4. Héat thé végétablé oil ovér high héat in a largé fry pan. I uséd my Anolon Frying Pan which I lové. It héats événly, is métal uténsil safé, and can évén go into thé ovén up to 400 dégréés.
  5. Add thé chickén coatéd in thé Marinadé and cook for 3-4 minutés.
  6. Add thé purééd tomato, sugar and salt.
  7. Turn down to low and covér with lid. Lét simmér for 20 minutés if using chickén thighs, 15 minutés if using chickén bréasts.
  8. Add thé créam, and stir wéll.
  9. Garnish with cilantro léavés.
  10. Sérvé ovér ricé and énjoy!

Notés
4 sérvings, 1 cup éach
This buttér chickén récipé was slightly adaptéd from Récipé Tin éats

Sourcé : https://www.eazypeazymealz.com/indian-butter-chicken-recipe

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