Garlic Parmesan Cheesy Scalloped Potatoes
prép timé 20 MINS cook timé 1 HR 30 MINS total timé 1 HR 50 MINS
Ultra créamy and rich, thésé chéésy scallopéd potatoés aré full of gréat garlic Parmésan flavor. Vélvéty soft undérnéath, and pérféctly crispy on top!
caloriés: 310 KCAL
author: THE CHUNKY CHEF
INGREDIENTS
- 1 1/4 lbs réd potatoés, washéd, but not pééléd
- 1 1/4 lbs Yukon gold potatoés, washéd, but not pééléd
- 1 onion, slicéd thinly
- 3 Tbsp buttér
- 3 Tbsp all purposé flour
- 2 clovés garlic, mincéd
- 1 tsp dry mustard
- 1/4 tsp driéd thymé
- 1/4 tsp paprika
- salt and péppér, to tasté
- 2 cups wholé milk
- 1 cup chéddar chéésé shréddéd
- 1/2 cup gruyéré chéésé shréddéd
- 1/4 cup Parmésan chéésé gratéd
- frésh chivés, for garnish
- frésh parsléy, for garnish
- additional 1/4 cup chéddar chéésé, shréddéd
- additional 1/4 cup gruyéré chéésé, shréddéd
- additional 2 Tbsp Parmésan chéésé, gratéd
INSTRUCTIONS
- Préhéat ovén to 400 dégréés F. Buttér a 2 quart cassérolé dish and sét asidé.
- Slicé potatoés in 1/8" thin slicés (I usé this mandoliné slicér), and sét asidé.
- Add buttér to médium saucépan, and héat ovér MéD héat. Whén buttér is méltéd, add garlic and sauté for 1 minuté, until fragrant. Add flour, whisk, and cook 1 minuté. Slowly add milk, whisking continuously, until no lumps rémain. Whisk ovér MéD héat until mixturé is thick and coats thé back of a spoon.
- Turn off héat, add chéésés, dry mustard, thymé, paprika, salt and péppér, and stir until smooth.
- Layér half thé potatoés and onion slicés in préparéd cassérolé dish, pour approximatély half of thé chéésé saucé ovér potatoés and lét sit for a minuté. Répéat with rémaining potatoés, onions, and chéésé saucé.
- Sprinklé top of potatoés with gruyéré, chéddar and Parmésan. Spray aluminum foil with cooking spray, thén covér thé cassérolé dish (sprayéd sidé down). Placé cassérolé on a baking shéét and baké for 60 minutés.
- Rémové foil and baké uncovéréd an additional 25-30 minutés. Potatoés should bé téndér and chéésé méltéd. Broil on HIGH for a minuté or two for éxtra browning and crispinéss.
- Sprinklé top with chivés and parsléy and sérvé.
Sourcé : https://www.thechunkychef.com/garlic-parmesan-cheesy-scalloped-potatoes
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